Sunday, 13 January 2013

DOAKAN KAMI JADI INSAN SOLEH AND SOLEHAH

Assalamualaikum para pembaca :)

seperti biasa,azwa yang sedang mengarang. asek azwa je yang update kan, mana fithri?
fithri bzy ar keje. banyak bilik nak diservis katanya. Alhamdulillah, kami sihat. w'pun jauh,kmi tetap brhubung.dia slalu kejut azwa pagi pagi hehe :). Azwa lak slalu kacau die keja. erm, mesej ngn dia satu mesej 20 sen.ha still boleh mesej walaupun kos tinggi. nak lepas rindu punya pasal lah. ngeee~~

 jika di takdirkan suatu hari nanti, azwa n dia terpisah, tak kesah la ajal yg memisahkan kami atau takdir Allah yang pisahkan kami. Azwa harap sangat kami dapat jadi insan yang soleh dan solehah. Alhamdulillah, azwa dah nampak perubahan fithri sekarang, dia lebih banyak dekatkan diri dengan Allah. dan azwa harap, perubahan positif dia disebabkan dia ikhlas berubah. kalau boleh, azwa nak dia istiqomah la. dan pesan untuk diri azwa jugak. istiqomah dalam beribadat. walaupun, kami masing-masing baru ja rapatkan diri dengan sejadah, azwa yakin. Allah sentiasa bersama kita kan. kita ja selalu lupa Dia. Azwa punya kisah silam sendiri, yang azwa sendiri tak mungkin maafkan diri azwa. tapi itu semua dah jadi sejarah. biarla jadi iktibar untuk diri azwa. dan fithri jugak punya kisah silam sendiri. yang azwa sendiri pun tak eksplore habes lagi pasal kisah silam dia.tapi azwa yakin dia dah berubah sekarang. Azwa selalu doa untuk dia, azwa nak dia jadi insan yang berguna. bukan untuk azwa tapi untuk diri dia sendiri. untuk agama dan untuk keluarga dia.

ermm.. tak banyak yang azwa nak tulis untuk post kali ni. dan azwa harap fithri selalu la amalkan selawat syifa ni.




Selawat Syifa : Maksudnya ” Ya Allah limpahkanlah rahmat ke atas junjungan Nabi Muhammad SAW yang menjadi perawat (tabib) segala hatinya dan ubatnya, yang menjadi penawar semua badan dan penyembuhnya, yang menjadi penerang segala pandangan (mata). Juga limpahkanlah rahmat kepada kaum keluarganya dan para sahabatnya sekalian.”

last but not least. azwa doakan, Allah memberkati setiap amalan kita.dan sentiasa memberi hidayah kepada kita.   [save,Palestin. oeace no war]