Sunday, 23 December 2012

TAKZIAH,ALLAH LEBIH SAYANG IBU AWAK

dah pukul 2.30 pagi. dan seperti bisa,  azwa yang sedang menaip ni.tika azwa sedang menaip entry ini, pemilik blog ni *fithri* sedang berduka atas pemergian bondanya yang tersayang. Pn.nazar. yaa,se ingat azwa nama arwah ibu dia puan nazar. dan azwa tak pasti apa perasaan dia sekarang ni, wa cuma boleh suruh dia tabah, tapi wa sendiri tak lalui apa yang dia tengah lalui sekarang. wa harap dia tabah. wa harap kepada sesapa yang tengah baca entry ni, mari la kita sama sama sedekahkan al Faihah n bacaan Yaa sinn untuk arwah ibu fithri. semoga arwah ditempatkan dalam kalangan orang yang beriman.

dalam pukul 9 ke 10 pagi tadi, wa dapat call dari biskut kecik *kecik*, kecik bagitau yang ibu joe dah tak ada. wa terkejut jugak. baru semalam adik dia im wa cakap mak dia tengah tenat. wa pulak tak tahu cmna nak contact dia semalam. kecik cakap mungkin joe tak dapat balik dari singapore. tapi wa yakin dia tetap akan balik cuma cepat atau lambat je. dalam pukul 1. fithri call azwa, dia cakap dia dah sampai joho. azwa sebak cakap ngan dia. cuma boleh berharap sangat dia dapat jumpa ibu dia.

Azwa tak dapat pegi ziarah ibu fithri. cuma mampu sedekahkan bacaan Yaa siinnn untuk arwah dari jauh.
tadi wa text kecik, tanya cmna keadaan fithri. kecik cakap dia tak sempat jumpa ibu dia Ya Allah, tabahkan lah hati dia dalam hadapi ujian ni. wa tak sanggup nak tengok dia bersedih cmni. tak sanggup tengok dia lemah macam ni. wa harap ibu dia mengampunkan segala salah silap yg fithri  dah penah buat. wa harap fithri dapat truskan hidup sepperti biasa walaupun kehilangan insan yang dia sayang.

walaupun, wa tak sempat menngenali ibu fithri, tapi wa harap.. wa sempat kenal dengan sedara-sedara dia yang lain, insan2 yang rapat dengan dia. wa nak jadi sebahagian dari hidup dia. wa harap arwah ibu restu hubungan kami. tak sampai hajat nak bertemu ibu awak. Allah lebih sayangkan ibu awak. hari ni ibu awak di jemput Ilahi, entah esok atau lusa turn kita pulak. kita yang hidup ni laa kena perbanyakkan ibadat and berdoa kesejahteraan untuk insan yang dah di jemput Allah. semoga rohnya tenang di sana.

wa lahirkan entry ini, bukanlah sengaja nak bagi fithri bertambah sedih, wa cuma nak dia tabah dan kuat. wa cuma lahirkan entry ini untuk menyebarkan berita kematian. hari ni kita sebarkan tentang kematian orang, kita berdoa kepada arwah, nanti sampai turn kita pulak, orang lain sebarkan berita pasal kematian kita dan orang lain akan mendakan kita pulak.

Saturday, 22 December 2012

kronologi kisah kami

22dis2012 saturday 2244

assalamualaikum semo orang. 
awak, maaf ea lagi sekali saya tak mintak izin update blog awak. haha,eh blog awak,blog saya jugak kan.

ok kita mula mengarang..begini cerita dia. akibat terlalu rindukan fithri, azwa mengambil keputusan untuk explore timeline fithri sebab nak cari tarikh kitorang punya first date.haha, azwa mana la nak ingat kitorang start kenal bila. pas explore time line dia, azwa explore pulak inbox fb azwa. nak cari first conversation kitorang. haa, punya la tak da kerja. scroll up older mesej.

dan hasilnya.
selongkar punya selongkar, azwa jumpa la date kitorang jadi friend kat fb. 24 april2011. time uh azwa belum masuk utem lagi. and azwa tak kenal pun dia. sape yang add sape tah.



6/2/2012. date first conversation kitorang. :)
haha..punya la susah wa scroll up nak tgok older msej.last2 jumpa jugak.
2 hari chat. kitorang rasa macam dah lama kenal.wa yg kasi number kat dia dulu.


dia.selalu kejut wa bangun pagi :) *korang kalau bosan,boleh la scroll up older mesej macam zwa buat ni* nnt tersenyum sorang-sorang.

dia(si pemilik blog ni) dah start rindu wa.

dulu dia rindu azwa. tapi sekarang, wa lak yang rindu dia :'(

aww.. detik detik dia cakap dia suka azwa. dulu wa tak appreciate dia, tapi sekarang wa rasa wa tak nak kehilangan dia lagi. azwa rindu dia.



setelah sebulan berkawan kat alam maya je. kitorang pun aturkan pertemuan pertama :)
3/march/2012..

:) dia bahagia jumpa wa. tapi sekarang. wa pulak merana, nak je wa g singapore jumpa dia.

see. dia memang serius. azwa je maen-maenkan dia dulu.

<3 declare! 20september tuh.


Aminn... Ya Allah, kalau lah benar dia memang untuk aku, kau berkatilah hubungan kami.

kalau orang tanye, kitorang couple ke? wa tak tahu nak cakap cmne. cmne la kitorang nak 'couple' couple tuh berpasangan,dia singapura*very the selatan*, wa pulak kedah *very the utara*. nak jumpa pun susah. nak contact pun susah.nak berpasangan cemana la. lain la kalau dah kawin.hehe *gatal pulak aku ni*

apepun status kitorang, doakan biskut bintang dapat jadi imam kepada biskut bulan satu hari nanti. :)

Friday, 21 December 2012

JOE PUNYA NEW LIFE

assalamualaikum,
hai, saya biskut bulan. partner kepada si pemilik blog ini. biskut bintang.

azwa say hai :)  kepada sahabat2 muhamad fithri better known as joe atau biskut bintang.haa. apa la motif azwa update blog untuk si joe ni haa. haha, memandangkan blog dia forever alone,azwa pun meriahkan la sikit blog dia ni ha.wa rasa,time dia create blogger account nih dulu juz sebab nak follow wa punya blog ja kot. haha, memandai dia create akaun blog pas tuh tak reti2 nak update. siap suruh orang lak tolong update kan ha. takpe lah. wa update je la pasal dia sikit-sikit. wa pun rindu dia gila sangat. dah 5 hari dia tak on9 :'(

kepada para sahabat yang mengenali joe, joe sekarang kat singapura. dia ke sana untuk mencari singa. doakan dia tak di baham singa ya, hihi.ehh itu auta semata-mata. joe keja kat singapore sekarang,nak kumpul asset nak pinang wa katanya. ahh, bagus lah kalau macam tuh kan. jangan kau sangkut dengan amoi kat sana sudah!!! joe keja kat hotel. ermm, kat geylang rasanya.
 korang tau tak, wa rindu gila kat joe, dah la kitorang susah na contact. communicate via skype n fb saja.wa tak da fon.kalau ada fon pun cemana na contact dia, wa mana reti buat IDD. hurmm,.ahh,rindu ini menyakitkan. dah 5 hari dia tak muncul-muncul kat alam maya. wa rasa macam nak terbang saja pegi cari dia. dan kalau lah jeritan wa boleh dengar sampai ke singapura, nak saja wa jeritkan nama dia..seru dia mai kat wa haha. sekarang baru wa rasa macam mana joe rasa bila wa abaikan dia dulu. haa sekarang ambik hang,wa pulak jadi gila rindu kat dia.

sahabat-sahabat joe sekalian,
korang doakanla joe berjaya kat sana. keja rajin-rajin. kumpul aset sebanyak mungkin untuk masa depan dia. and Inshaa Allah untuk masa depan kami. aiseeh.. wa tak terlalu mengharap sangat pun,Allah dah aturkan semua tu kan. asalkan dia bahagia.sebenarnya wa risaukan joe nih, dia cerita. kat singapore tak ramai muslim, masjid pun xda. major christian. harap iman dia kental lah kat tempat orang. eh korang, dah la banyak sangat bercerita kang joe bising plak wa meraban kat blog dia.

                                           here ,latest pic dia yg wa snap curi time skype minggu lepas

awak, maaf eyh. curi snap pic awak.hehe,awak duk tak diam tak jelas ar pic awak nih.


haa. ini pic dia zaman bila tah, azwa korek kat fb dia. haha. korang kalau tak nak gambar kene curi private la..haha


ok. ini azwa. azwa yang sedang menaip ini. selamat berkenalan kawan-kawan joe. haha

awak, saya tahu ni blog awak. tapi saya nak letak pic saya banyak2 boleh tak.hew2
 *muka tembok nya saya,ahh kesah pe.haha*


ok.ok. ok, ini last.awak, tgok mata saya dah sepet dah sebab nanges rindukan awak.
awak entah ingat ke tak kat saye nih.



 p/s: duhai hati. bertahan lah kau. rindu itu memang sakit tapi sabar itu manis sebenarnya. sabar lah menanti dia wahai hati..acey,tak pernah-pernah aku sweet2 macam ni. ermm. ok sahabat, thats all sahabat. i'll update lagi kisah biskut bintang n biskut bulan di lain entry.haha. bajet orang nak baca saja.tak pe,korang tak baca pun. anak cucu kitorang nanti nak baca. kehkehkeh. :)

Thursday, 2 August 2012

dia setia menjadi pendengar.

assalamualaikum..
kalian yg sdang membaca entry yg dilahirkan ini, jgn tertipu, sdang mnaip ini bukanlah pmilik blog ini. tp biarlah mnjadi rahsia antara sang penaip dan pemilik blog ini. aku, yg sdang mnaip dcni ingin khabarkan yg aku tiada apa hubungan yg serius dgn pmilik blog ini cumalah kami skadar kawan mungkin. dan sbnarnya, aku tidak taw apa prasaan dia *si pmilik blog* kt aku. yg aku taw dia amatlah pendengar yg setia. setiap laharan aku didengarnya, setiap rungutan aku sabar didengarnya, kekadang dia bg aku nasihat yg berguna. 
walau aku sering abaikan dia, dia tetap kata aku mnjadi pnyeri hidup dia. walau aku jauhkan dirinya, tp aku taw aku dekat d hati dia mungkin. tidak mungkin jugak aku prasan sorang2, walau aku xboley baca apa  isi hatinya, walau dia xpenah skali pun lafaz apa prasaan dia kt aku, tp aku ttap hargai dia yg singgah dalam hidup aku, mungkin skadar singgah atau mungkin jugak trus brmastautin dalam hidup aku, cuma boleh berserah. biar Allah yg tentukan sapa lah dia untuk aku. the way he treat me, the way he care me, the way he    stare to me. only Allah know, his feeling to me. aku xnak brharap apa2., aku cuma boleh berdoa agar dia trus mnjadi pendengar yg setia untuk aku. walau ada insan yg lebih baik dari aku ditakdirkan untuk dia, aku berserah. aku sentiasa doa agar dia bahagia. dan sebaliknya, walau ada lelaki yg lebih baik ditakdirkan untuk aku, aku trima. tp aku akan terus ingat si pendengar yg setia ini dan aku xmungkin lupakan dia. dan harap persahabatan ini akn mnjadi prsahabatan yang abadi. :)

p/s: untuk awak biskut bintang yg jugak pmilik blog ini, trima kasih cz sudi pinjamkan telinga awak untuk dengar cerita2 saya. dan saya mintak maaf sngat2 sbb mnceroboh blog awak dan lahirkan sebuah karangan untuk awak d cni, tq :)


Saturday, 24 March 2012

Terima Kasih YA ALLAH (^_^)

assalammualaikum,,,
ermm !!! dri mnew er aq mulew nak start??? ermm ntah ar,,, eh aq nih nah pagi2 g dah masuk air tpy sbnarnyew memg aq dah msuk air sjak dri lahir g,,, heheh ^_^
sejak aq kembali semula bersmew dgn bdk2 umah kt seremban aq semakin ari semakin mulew dapat mengenal diri sendri,,,
diri aq yg dulu entah ilang kemanew makin mulew aq ketemui,,,
dri hari ke hari aq di basuh,di ajar,di nasihati dan lain g,, sesuatu perkare yg sememg nyew dah beradew dlm palew otak aq nih yg aq dilahirkan hanye untuk menjadi 1 simbol yang wajib g setiap pasangan suami isteri supaye elok dpandangan masyarakat ???~
Senang citew aq ringkaskan ar,, aq nih sebuah boneka,,,
Tapi di sini aq!!! di rumah ini adalah syurga buatku,, syurga yg sebenar sbb dirumah ini aq semakin hari semakin mulew mengenal spew diri aq, mulew taw pew sbb aq dilahirkn, dan insaallah makin mulew mengetahui macam2 g,, 6_^
errmmm,,, aduh pew tdy aq nak tulis dah upew ar plk,,, xpew ar smpy sini jew ar dlu,,,

                                      TERIMA KASIH ABG-ABG AQ SEMUA  
                       HADIR NYE KORANG SEMUA UMPAME HIDAYAH BUATKU
                                           
                                                      syafizie izat(MOK)
                                                      haqimi razi(KECIK Z)
                                                      azizul haqim(BOY)
                                                      shahrul sazri(KECEK GANU)
                                                      izzul syafiq(APIT)
                                                      (WAN GANU)                                                  



         LEBIH BAIK MATI DARI MELIHAT KELUARGA AQ DIKHIANATI